Az épület

A Magyar Igazságügyi Akadémia (MIA) Buda Hegyvidék részén, az egykori „bíró negyedben”, az Onkológiai Intézet szomszédságában, a XII. kerület, Tóth Lőrinc utca 6. szám alatt található. Az épület közel van a Déli pályaudvarhoz és a Széll Kálmán térhez, így központi elhelyezkedéséből adódóan gépkocsival és tömegközlekedési eszközzel is könnyen, egyszerűen megközelíthető.

A Magyar Igazságógyi AkadémiaAz ingatlan a Magyar Állam tulajdonát képezi, vagyonkezelőként az Országos Bírósági Hivatal jár el. Az eredetileg óvodaként funkcionáló épület átalakítása és bővítése 2006-ban fejeződött be. Az épület 2007-ben elnyerte az Építőipari Nívódíjat és a „Budapest Építészeti Nívódíja 2007” pályázaton elismerő oklevéllel tüntették ki.

A MIA épülete U alakú elrendezésű. Három, illetve négyszintes, három különválasztható egységből áll. Az oktatási szárny a Tóth Lőrinc utcával párhuzamosan fekszik, az utca felől három, az udvar felől pedig négyszintes. Az udvari szinten gépészeti helyiségek és irodák találhatók. A bejárati földszinten a recepció, és az étterem (valamint az étterem konyhája), a felső két szinten pedig előadótermek és irodák találhatóak.

2015-ben az épület fogadóterei funkcionális átalakításra kerültek, mely által a MIA a kor követelményeinek megfelelő színvonal biztosítása mellett várja a képzésekre illetve konferenciákra érkező igazságügyi dolgozókat és külföldi vendégeket.

 

Előadótermeink

 

Színházszerű berendezés

Iskolapados berendezés

U alakú berendezés

Deák Ferenc  terem

120

50 + előadói asztal

42 + előadói asztal

Csemegi Károly terem

-

-

14

Beck Salamon terem

40

25 + előadói asztal

20 + előadói asztal

Angyal Pál terem

40

25 + előadói asztal

20 + előadói asztal

Szladits Károly terem

50

35 + előadói asztal

30 + előadói asztal

Magyary Zoltán terem

20

12 + előadói asztal

12 + előadói asztal

Balogh Jenő terem

25

20 + előadói asztal

16 + előadói asztal

Plósz Sándor terem

18

12 + előadói asztal

12 + előadói asztal

       

A szállodai szárny az utcára merőleges, négyszintes. Kapacitása 90 fő: 20 db egyágyas, 30 db kétágyas szoba és 5 db lakosztály szolgálja a vendégek kényelmét. 

Az épület alatt két szinten összesen 68 gépkocsi részére teremgarázs található.